Blog Thumbnail Image

Her Şeyden Elimizi Ayağımızı Çekelim mi?

Her şey yolundayken yaptığınız yatırımların, zor süreçlerden geçerken sürekliliğini koruması adına, maliyeti düşük ama etkili süreçleri devam ettirmek gerekir. Son 2 yıldır, yaşadığımız siyasi ve ekonomik gündemin etkisi ile koruma politikası olarak bireysel ve kurumsal alanda bütçeleri kıstık, hedefleri askıya almaya başladık.

Peki böyle bir durumda her şeyden elimizi ayağımızı çekelim mi? Yoksa korumalı, ufak adımlarla, uygun bütçeler ile demiri işlemeye devam edelim mi?

İşleyen demiri ışıldatmaya yardımcı olalım ve kendimizce 2017 yılına uygun bütçeli ve iyi bir başlangıç yapabilmek adına 4 öneri sunalım.

Hızlı işe alım

İnsan Kaynaklarının, eğer hızlı işe alım yapması gereken acil pozisyonları var ise, doğru kişiyi işe aldığınızdan emin olmak için DISC Kişilik Envanteri kullanarak uygunluk analizlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bilimsel bir destek ile yanlış bir kişiyi işe yerleştirmenin maliyetlerinden korunmuş olursunuz.

Eğitimi önemsemek

Mevcut personeliniz ve yöneticileriniz için eğitimler organize etmeyi masraf olarak görmek yaşanan en temel hatalardan biridir. Çalışanlarınızın kişisel gelişimleri şirket vizyonunun güçlenmesi adına çok önemli olduğundan eğitimler çalışanların yeteneklerini daha iyi kullanmaları ve kendilerini değerli hissetmeleri adına da mutlaka gerekir. Eğitimleri uygun bütçeli çalışmalar ile sürdürebilmek şirkete olan bağlılığı da artırmaktadır.

Kritik Pozisyonlarda İşe Alım

Güvenlik Elemanı, Kasiyer, Muhasebe Şefi gibi pozisyonlarda ortak beklenti güvenilir ve dürüst kişiler ile çalışmaktır. Bu pozisyonda görev alan kişilerin en ufak bir hatasının telafi edilmesinin güçlüğü hem maddi hem manevi olarak yapıları zora sokar. Buna istinaden kişinin tutum ve davranışlarının kişisel çıkarlarını mı korumaya yönelik olduğunu , yoksa değerlerinin mi daha ağır bastığını ölçebilmek işimizi bir nebze rahatlatabilir. Riski aza indirme noktasında kullanabileceğiniz DISC Integrity ile kritik pozisyonlarda ölçümleme yaparak ciddi maliyet kayıplarının önüne geçebilirsiniz.

Performans Değerlendirmesinin Yeri

Kurumsal ya da bireysel yaptığımız işin karşılığını ölçebilmek, doğru değerlendirilmesini sağlamak özellikle zor dönemlerden geçerken daha fazla ön plana çıkan bir süreçtir. Neyi nerede yanlış yapıyoruz? Nasıl daha iyi yaparız? Hedefler, anahtar başarı göstergeleri doğru mu? Beklentiler herkes tarafından net mi? Bu konuların belirlenmesi ve tüm kuruma yayılması hayati önem taşımaktadır. Kriz anlarında yaşadığımız işten çıkartmalar doğru bir temele dayandırılmalı sağlıklı bir işleyiş içerisinde yapıldığından emin olunmalıdır.