Blog Thumbnail Image

Çalışan Gelişiminde Kazanç Sağlayan Yaklaşım

     
     
     
     

Yöneticilerin, ekiplerinin gelişiminde çok kritik bir role sahip olduğunu biliyoruz. Güçlü bir lider ve stratejik bir yönetim planı olmayan kurumlarda çalışanlar genellikle ilgisiz, tatmin olmamış ve bir süre sonra görevlerinde  kendilerini sıkışmış hissederler. 

Yapılan araştırmalara göre, ayrıntılı bir plan hazırlayarak çalışan gelişimini kişiye özel hale getirmek hem kişilerin hem de yöneticilerin daha başarılı olmasını sağlar. Kişiye özel planların yanında yöneticilerin başarılı olmalarını sağlayan diğer faktörler ise şunlardır:  

- Çalışanların potansiyelini keşfetmeyi sağlayan gözlem ve değerlendirmeler

- Çalışanların çalışma tarzlarını bilmek 

- Çalışanın içsel ve dışsal motivasyonunu arttıran unsurlara hakim olmak 

- Çalışanların istekleri doğrultusunda kariyer ve gelişim hedefleri hazırlamak

- Çalışanların gelişimini destekleyecek geri bildirim ve fikirler vermek

- Çalışanların mesleki anlamda gelişmelerini sağlayacak eğitimler planlamak 

Profesyoneller, yöneticilerin çalışan gelişimini iyileştirmek için uygulanabilir yöntemler sunsa da her çalışan için tek tip yaklaşımın etkili olmadığını, durumsal liderlik yapabilmenin önemini de artık çok iyi biliyoruz.

Çalışan bağlılığı için çok önemli olan özelleştirilmiş koçluğun ve desteğin, çalışanların gelişimini arttırmak için kritik öneme sahip olduğunu biliyoruz. Peki günümüz yöneticilerine, çalışanlarının gelişimine olan yaklaşımlarını özelleştirmek için ihtiyaç duydukları bu araçları veriyor muyuz? Malesef yine yapılan  araştırma sonuçlarında bu konuda sunulan veriler olumsuz görünüyor. 

Profesyonellerin fikrini destekleyen, bugünün yöneticilerine koçluk ve destek uygulamalarını verimli bir şekilde özelleştirebilecek bazı yöntemler sunmak istiyoruz. 

DISC Kişilik Envanteri ve DISC Sertifikasyon eğitimleri ile yöneticilik yetkinliklerinize yatırım yapabilirsiniz. Öz farkındalık kazanıp önce nasıl yönetim teknikleriniz olduğunu görebilir, DISC faktörlerini öğrenerek yöneticilik yetkinliklerini ve bireysel ilişkilerini geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda karar verme, zaman yönetimi ve problem çözme konusundaki yaklaşımlarınıza farklılık getirebilirsiniz. 

DISC Kişilik Envanteri kullanarak insanların gelişimine yaklaşımınızı ve ekibinizdeki farklı profilleri anlayabilirsiniz.

D profili çalışanlar için başarı genel olarak ilk sıralarda olduğundan etkileyici sonuçlar alabilecekleri ve onları geliştirebilecek fırsatlar sunmanız gerekir. Büyük resmi onlarla birlikte görmeye çalışın ve uygun planlar hazırlayarak uzun vadeli hedeflere ulaşmalarına yardımcı olun. 

I profilleriyle çalışırken gelişimleri için dayanışma ortamında küçük gruplara liderlik etmelerine izin verin. Yetkinliklerini geliştirmek için planlı olmanın önemini belirtmeniz gerekebilir. Başarılı bir sonuç için zamanı doğru kullanmamanın  ve plan yapmamanın olumsuz sonuçlarını anlatarak onların daha fazla odaklanmalarını sağlayın.

S profili ekip üyelerinin gelişimi için onları zamanla yetiştirmeye ve geliştirmeye özen gösterin. S profilleri yavaş ve kararlı adımlarla kazanmak isterler. Onlara bağımsız çalışmaları için gerekli yetkinliklere sahip olduklarını gösterin ve gerektiğinde yapıcı geri bildirim vermekten çekinmeyin.

C profili çalışanlarınızla gelişim fırsatlarını açık ve iyi bir şekilde düzenlenmiş bir çerçevede planlamayı deneyin. İş ve mantık odaklı bu çalışanların her zaman güvenli ilerlemenin sakıncalarını gördüğünden ve süreçteki ilerlemelerini size bildirdiğinden emin olmalısınız. 

Bu yönetim ipuçları sayesinde, yöneticiler kendilerini ve ekiplerinin gelişimi için yeni bir bakış açısı kazanabilirler. Ayrıca, DISC teorisini öğrendikten sonra öz farkındalık kazanarak farklı profillere uyum sağlabilecek, ekiplerinin potansiyelini ortaya çıkaracak somut stratejilerden faydalanabilirler. 

Bu çözüm yöntemleri aynı zamanda ekip içinde yaşanan iletişim sorunlarını giderecek, ekibe ortak bir dil kazandıracaktır. Bu, özellikle çalışan ve liderler arasında bağlılık sorunu yaşayan takımlar için çok faydalıdır. Kişiye özel çalışan gelişimi benimsendiğinde çok daha verimli ve herkesin hayran olduğu bir yönetici profili ortaya çıkacaktır. DISC Kişilik Envanteri ve DISC Sertifikasyon Eğitimleri ile bu gelişimi firmanızdaki tüm yöneticilerinizde sağlayabilirsiniz.