Blog Thumbnail Image

İş Yerinde Öz Farkındalığın Değeri

Öz farkındalık, kişisel gelişimin anahtarıdır. Kendi güçlü ve zayıf yanlarımızla ilgili kesin bilgi olmadan gerçekten kendimizi kandırıyor oluruz. Projelerimizde, ilişkilerimizde hatta hayata dair yaptığımız planlarda başarısız oluruz. Güçlü ve zayıf yanlarınızı bilmek kendinizi gerçekten tanımanın en iyi yöntemidir.

Araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmaya göre bilişsel ön yargıların insanların kendi yetersizliklerini belirlemeye engel olduğu görülmüştür. Aslında, ne kadar yetersiz isek yeteneklerimizi o kadar abartma eğiliminde oluruz.

“Yeterli yetkinliklere sahip değil ama bunun farkında değil diye düşündüğünüzde bireyin yetersizliğini anlamakta yaşadığı zorluk öz değerlendirmede abartıya yol açmaktadır” ifadesini değerlendirmek gerekir. Öz farkındalık eksikliği bize çok büyük zarar verirken iş yerinde ilerlememizi, hedeflerimize ulaşmamızı ve sağlıklı ilişkiler kurmamızı engeller.

Peki siz kendi yeteneklerinizi ve sınırlarınızı biliyor musunuz? Bilişsel ön yargılarla mücadele etmenin en iyi yolu öz farkındalık yeteneklerinizi geliştirmektir.

İşte, öz farkındalığınızı ölçebileceğiniz bazı göstergeler:

Öz Farkındalık Sağlayan 4 Önemli Gösterge

1.       Bilgelik

Öz farkındalık sahibi insanlar, kendilerini tanımanın önemini anlarlar. Bu insanlar, onaylamadığı şeyi geliştiremeyeceklerini ve yeteneklerini nasıl kullanacaklarını bilmiyorlarsa başarıya ulaşamayacaklarını da biliyorlardır.

2.       Dürüstlük

Kendilerini dürüst bir şekilde ifade ederler. Güçlü ve zayıf yanlarını tam olarak açıklayabilirler. Diğer bir deyişle, masal anlatmazlar. Bildiğiniz gibi masallar büyük abartılar içerir. Bu insanlar, kendilerinin olduğundan daha iyi görünmesi için uğraşmazlar. Öte yandan bu kişiler kendilerini hafife de almazlar.

3.       Alçak Gönüllülük

Kendilerine odaklanmazlar. Kendi limitlerini ve etkilerini kavrayan insanlar başarılı olmak için takım arkadaşına ihtiyaç duyduklarını bilirler. Diğer insanların katkılarından memnun olurlar ve kendi eksiklerini takımda tamamlayacak olan güçlü yanları bilirler. İnsanlara sahnede olma şansı verirler ve insanların başarılarını kutlarlar. Ben merkezci bir kişi iyi bir takım oyuncusu değildir.

4.       Özgüven

Bunu sizden doğruca duymak isterler. Bu insanlar güvenilirdir ve kendilerine güvenirler. Hatalarını kapatmaya çalışmak veya zayıflıklarını gizlemektense, öz değerlendirmelerini yaparak kim olduklarını ve olmadıklarını çok önceden ele alırlar.

İyi haber, öz farkındalık geliştirilebilir bir şeydir. Eğer sizde bu özellik yoksa kendi profil haritanız ve insanların geri bildirimleri ile bunu geliştirebilirsiniz.

Öz farkındalığınız varsa bu harika bir haber. Bunu geliştirmek ve iş yerinde kişisel gelişim hedefleri koymanız için size cesaret verebiliriz. Kendinizi tanımaya devam edin, böylece bir çalışan olarak ve hayatınızın geri kalanındaki tüm rollerde daha verimli olabilirsiniz.

Sonuç olarak öz farkındalık, kim olduğunuzla ilgili kendinize dürüst olmaktır. Bu dürüstlük sizi daha gerçek ve özgün bir insan yapar.

Öz farkındalığı geliştirmek için kendinizi tanımanın önemini anlamanız gerekir. Kendinize gerçek dışı şeyler söylerseniz hiçbir zaman gelişim gösteremezsiniz. “Gerçeklik, her zaman sizin arkadaşınızdır.” Gerçekleri kendinize olduğu gibi anlatmanız gerekir, olmasını istediğiniz şekilde değil.

Kendinize çok odaklanırsanız, yeteri kadar öz farkındalık sahibi olamazsınız. Gerçekten öz farkındalık sahibi olan bir insan, başkalarının başarılı olmasına ihtiyaç duyduğunu ve onların katkılarının değerinin farkındadır. Bu farkındalığa sahip olan insan, başkalarının eşsiz, yetenekli ve değerli olduklarına saygı duyarken kendilerine saygı duyacak kadar da özgüvenlidir.

Peki ya siz, güçlü ve zayıf yanlarınızı, size motive eden şeyleri ve iş yerindeki davranış biçiminizi biliyor musunuz? DISC Kişilik Envanteri ile tüm bu faktörleri öğrenip geliştirebilirsiniz.