Blog Thumbnail Image

DISC'in Motivasyona Etkisi

Kişilerin motivasyonu içsel olarak oluşturulduğunda şirket içinde olumlu sonuçlara daha hızlı ulaşılabiliyor.  Motivasyonu sürekli daim kılmak ciddi bir emek ve bilgi gerektiriyor. Motivasyonun herkes için kendine özgü olan özelliklerini DISC ile keşfedebileceğiniz alanları paylaşarak sürdürülebilir olmasına katkıda bulunalım istiyoruz.

DISC karakterlerinin kimi zaman diğerlerine oranla daha yüksek olduğu durumlar yaşıyoruz. Bir karakterin çok yüksek olması durumunda, kişilik özellikleri de daha yüksek seviyelerde yaşanıyor ve kişinin farkında bile olmadığı, kendisine stres yaratan davranışları sergilemesine neden olabiliyor.

Bu nedenle, bu özellikleri dengelemek için aşağıdaki maddelerin üzerinde çalışmak içsel motivasyonu ve verimliliği artırmaya katkı sağlayacak davranışlar olacaktır.

D karakteri için:

Sinirle ilk aklına geleni söylememek

Hızlı karar almadan önce durup düşünmek, riskleri göz önünde bulundurmak

Sonuç kadar süreçlere de önem vermek

Gerektiğinde yardım isteyebilmek

I karakteri için:

Telefonda uzayan konuşmaların önüne geçmek

Şikayet etmemek

Rutin işlerin gerekliliğini kabul etmek

Her konuda kendini ön plana çıkarmamak

S karakteri için:

Hayır diyebilmek

Kendine ve yeteneklerine güvenmek

Duygusal kararlar almamak

Önyargılı olmamak

C karakteri için:

Yoğun iş temposu içinde küçük molalar vermek

Kıyaslamaktan vazgeçmek

Problemlere takılı kalmak yerine çözüm odaklı olmak

Hatalarını kabul etmek

Tüm bunlara ek olarak tabi ki en önemli şey kişilerin işini sevmesi, keyif alması, her gün kendine yeni deneyimler kazandırmasıdır. Bunlar olduğu sürece anlık motivasyon düşüşleri veya verim kaybı yaşansa da hızlı bir şekilde tekrar yerine getirmek mümkün olacaktır.