Blog Thumbnail Image

Şirketinizde DISC Kişilik Envanteri ile Gelişim Sağlayacağınız 10 Alan

Günümüz iş dünyası hızlı olmayı bir zorunluluk haline getiriyor. Yıllık hedefler, performanslar, sirkülasyon, çalışan bağlılığı, sürdürülebilir eğitimler, yetenek yönetimi gibi çeşitli konularda sürekli bir gelişim aşamasındayız. Bu süreçte şirketlerin çalışan kaynağını sağlayan İnsan Kaynakları departmanları olarak yönetime sesinizi duyurabilmeniz için gerçekçi nedenler ve ayrıca mali anlamda kazanç sağlayabilecek fırsatlar sunmanız gerekiyor. Bu yüzden fikirlerinizin hayata geçirilmesini sağlayabilecek merak uyandırıcı bir hikaye ve sağlam bir öneriye ihtiyacınız olacak..

Öncelikle şu sorulara cevap bulalım. DISC Kişilik Envanteri, insan kaynakları alanında hangi aşamalar için uygulanabilir? Bu uygulamalar şirketinize ne gibi faydalar sağlayabilir? DISC Kişilik Envanteri’ni var olan çalışanlarınız için nasıl değerlendirebilirsiniz? Neden DISC Kişilik Envanteri’ni tercih etmelisiniz?

· DISC Kişilik Envanteri, bilimsel bir yöntemle kişinin öne çıkardığı davranış özellikleri, duygu ve düşüncelerini analiz eder.

· 2004 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaşmış Türkiye’nin ilk ve geniş kapsamlı kişilik envanteridir.

· DISC Kişilik Envanteri, 28 sorudan oluşan kısa ve anlaşılır bir testtir. Online olarak yanıtlama seçeneği ve anında görüntüleme sağlayan sistemi ile zaman kazandırır. Bu da hızlı sonuçlar isteyen iş dünyası için büyük bir artı olacaktır.

· DISC Kişilik Envanteri’nin geçerlilik ve güvenilirliği testin içinde bulunan algoritma ile sağlanmıştır. Kişilerin testi manipüle etme olasılığı düşünülmüş ve raporda yer alan tutarlılık oranı ile sonucun güvenilirliği ortaya çıkarılmıştır.

· İş yerinde bağlılığı pekiştirir. Araştırmalar DISC Kişilik Envanteri kullanan şirketlerde çalışan bağlılığının %30 oranlarında olduğunu göstermektedir. DISC, çalışanlar arasında iletişimi güçlendirdiği gibi şirketlerin, çalışanlarına öz farkındalık sağlaması açısından değer verdiğini de göstermektedir.

· DISC, insan kaynakları ile ilgili tüm alanlarda uygulanabilirdir. Şirketler DISC Kişilik Envanterini işe alımda, takım kurma ve gelişiminde, satış eğitimlerinde, yönetici ve liderlik gelişim programlarında kullanılabilmektedir.

· DISC, sadece bireysel değil, kişiler arası ilişkilerle de ilgilidir. Profillerimizde bulunan farklılıklarımıza rağmen birlikte verimli bir şekilde nasıl çalışabiliriz sorusunu bize açıklar.

· DISC hızlı sonuç almak için en kısa yoldur. Her profilin başkalarıyla çalışmak, başkalarını yönetmek, öncülük etmek ve satış yapmak konusunda daha fazla başarıya ulaşmak için gereken yetkinlikleri öne çıkarır.

Şimdi yöneticilerinizin ilgisini çekecek birkaç örnek verelim. Aşağıdaki konularda DISC Kişilik Envanteri uygulayarak hangi başarıları elde edeceğinizle ilgili bir hedef çizelgesi hazırlamakla işe başlayabiliriz.

1. İşe alım aşamasında yüzlerce öz geçmiş arasından pozisyona uygunluğunu yüzdesel olarak hesaplamak

2. Mevcut personelinizin eğitim ihtiyaçlarını profil özelliklerine göre çıkartabilmek

3. Departmanlar arasında yaşanan çatışmaları azaltmak

4. Yeni takım üyelerinin bütünleşmesinde hızlı bir artış sağlamak

5. Takım üyeleri ve karşı takımlar ile daha iyi iletişim kurmayı kolaylaştırmak

6. Yönetimde sosyal becerileri geliştirmek

7. Müşterilerle daha verimli ilişkiler kurmak

8. Liderlik becerilerini artırmak

9. Satış ekiplerinin saha ve iç süreçlerde profiline göre doğru yerleştirerek en iyi verimin alınmasını sağlamak

10. Çalışanlara koçluk ve gelişim araçları sağlamak

Bu hizmetlerden yararlanırken zaman açısından kazanacağınız fırsatları da bu çizelgeye ekleyebilirsiniz.