Blog Thumbnail Image

İşe Alımda Yeni Stratejiler

İşe alım, bir firmanın tüm süreçlerini etkileyen önemli bir yere sahiptir. Doğru çalışanı bulmak, yetkinlikleri, tecrübeleri ve bunun yanında kurumunuza uygunluğunu değerlendirebilmek süreci doğru bir şekilde yönetmek ile başlamaktadır. İstisnasız çoğu firma işe alım yaparken çok düşük başarı oranları olan, kalitesiz olan ve ortalamanın üstünde zaman kaybettiren bazı stratejilerden faydalanıyorlar. Peki neden bu firmalar aynı başarısız stratejileri tekrar tekrar kullanmaya devam ediyorlar?

Sorgulanması gereken bu stratejiler ele alınacak olursa,

1. Doğru işe alımı gerçekleştirmek için yüzlerce özgeçmiş incelemek için vaktinizin çoğunu harcayabilirsiniz, oysa doğru kişiyi bulmanız için öncelikle pozisyona ait uygunluk analizlerini çıkartırsanız, sadece yüzdesel olarak uygun olanları mülakata çağırabilirsiniz.

2. İnsanların pozisyonlara uygunluklarını keşfetmek adına sadece geçmiş tecrübelerine dayanmadan, yeteneklerini keşfetmek için envanter ve testler uygulayabilirsiniz.

3. Takımda bulunan kişilerle aynı yeteneklere sahip insanlar işe almayı beklerken bir yandan da takımda farklı profillere yer vererek daha doğru takımlar kurabilirsiniz.

Bu stratejileri geliştirmek ve işe alım sürecini daha verimli kullanmak amacıyla YETENEK YÖNETİMİ MODELİ ile süreçlerinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

Sadece Özgeçmiş ile Değil, Değerlendirme Merkezi Uygulamaları ile İşe Alım

Başlangıçta yapmış olduğunuz eleme sürecinden sonra adayları değerlendirme merkezi süreçlerinden geçirin. Onları işe alındıkları zaman üstlendikleri görevleri yerine getiriyormuş gibi simülasyonlar ile değerlendirin. İşe alınacak aday, işi işyerinde de yapabilir, işi şirketinizin işleyişine göre eve de götürebilir.

Bu düzenleme herkes için uygulanmasa da, değerlendirme merkezi uygulamaları ile adaylarını daha yakından tanıyan şirketler sıklıkla çok daha kısa sürede, daha yüksek kalitede işe alımlar yapmaktadırlar.

Ele almış olduğumuz bu üç ana başlık ile birlikte mevcut stratejinizi iyileştirerek firmanız içerisindeki sirkülasyonu aza indirerek, verimli bir işe alım süreci yürüterek kurumunuza ve pozisyona uygun doğru adayı çok daha kısa sürede bulabilirsiniz.