Blog Thumbnail Image

Özfarkındalık ve Motivasyonda Yeni Nesil Eğitim DISC Drama

Günlük hayatta sık kullanılmaya başlanan interaktif kelimesinin anlamı zaman zaman merak konusu olmaktadır. Özellikle sosyal medya mecralarının çoğalmasıyla birlikte interaktif iletişim kelimesi çok sık gündeme gelmeye başlamış durumda. Peki, interaktif tam olarak nedir?

İngilizce kökenli interaktif kelimesi Türkçe de etkili iletişim anlamına gelir. Bir iletişim terimi olarak interaktif, birbirini karşılıklı olarak etkileme yoluyla iletişime geçmeyi ifade eder.

İletişim denilince en önemli konuların başında, çalışan verimliliği gelir. Çalışan verimliliğini etkileyen en önemli faktörlerden biri ise; eğitimdir. Çalışanların düzenli aralıklarla eğitime tabi tutulması ve kendilerini geliştirilmelerinin sağlanması, çalışan verimliliği açısından oldukça önemli iken, iş hayatında ise işletmeler için, hayati derecede önemlidir. Çünkü işletmeleri yükseğe çıkaran ya da aşağı düşüren makineler, binalar değil, insan kaynağıdır. Bu insan kaynağı nasıl değerlendirilirse, ona göre verim alınır. Onlara emek verip, gelişimlerine katkı sağlanırsa, aslında şirketinizin geleceği için de önemli adımlar atarak kendi geleceğinizi de garanti altına almış olursunuz .

Bu bakış açısı ile ortaya konulan DISC Drama, insan kaynakları projelerinde denenmiş metotlar ve modern trendleri harmanlayarak eğitim alanında yıllardır tercih edilen bir çözüm olarak şirketlerin eğitim bütçelerinde yerini almaktadır. Günümüzün, dinamik ve sürekli gelişen dünyasına hitaben geliştirilen kurumsal tiyatro olan DISC Drama, DISC Teorisinin eğlenceli dünyasını, insanı, insana, insanla anlatma sanatı olan tiyatro ile birleştirerek, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlar. 

Drama eğitimlerinin yapısı çok eski zamanlara uzanmakla birlikte günümüzde doğru ekipler ile kurgulandığı yapılarda şirket verimine ciddi katkılar sağlamaktadır.  Drama bir sözcüğü, bir kavramı, bir yaşantıyı, bir olay veya oyunları geliştirerek canlandırır. Drama eğitimi ezbere dayalı eğitimden çıkıp, hayal gücüne ve oyunlara dayalı bir şekilde eğitim almasını, bireyler arasında bir iletişim ve etkileşim sağlar.

DISC Drama ile; kişilerin öz farkındalığını geliştirmek, temas kurdukları kişilerin beklentilerini anlamalarını sağlamak, iletişim yeteneklerini güçlendirmek ve katılımcılarımızın verilmek istenen mesajın içinde yer almasını sağlayarak, kazanımların çok daha uzun bir süre hafızalarda yer almasını ve günlük hayatta kolaylıkla kullanılmasını hedefler. 

DISC Drama, bireylerin kendini daha iyi tanıyarak öz farkındalık geliştirmesi, etkili iletişim ve kendini ifade etme becerisi kazanılması,takım olma ve takımı yönetme, delegasyon tekniklerini geliştirme ,koordinasyon yetkinliklerini geliştirme, mutlu olmayı öğrenme temalarını amaçlar.

Dünya bir tiyatro sahnesidir ve hepimiz birer oyuncu. İşte bu eskimeyen söz, içinde bulunduğumuz dünyayı çok güzel özetler. DISC Drama ile kurumsal çalışma hayatına farklı bir pencereden bakmak ve eğlenerek öğrenmek istiyorsanız Yosi Mizrahi ile gerçekleştirdiğimiz eğitimimizde yerinizi alın.